Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Voyage à Maastricht
5 février 2008

Poëtisch Maastricht door Eric


DSCN2030blog


Toen we in het station van Maastricht uitstapten, werden we door een fris en koud windje ontvangen. Maar een verlegen zon besliste toch met ons mee te gaan en ons aan te moedigen.

Zonder tijd te verliezen liepen we langs kleine drukke straten naar de trefplaats met onze gids. De vriendelijke man maakte ons met genoegen de oude stad bezoeken. Zo ontdekten we haar geheime kanten: mooie kerken, die trots hun spitsen boven de daken oprichten, en typische wijken die tussen de oude wallen en de Jeker liggen. De oude stadhuizen leken ons te groeten, en het liedje van de rivier ons welkom te heten.

 

Doordrongen van deze aangename atmosfeer maakten we, na de lunch, een boeiend bezoek in het Natuur Historisch Museum. Daarin bewonderden we verbazende verzamelingen van versteende schelpen. Zonder lawaai vertelden ze ons de vergeten geschiedenis van de oorsprongen van de stad, in de schaduw van de laatste getuige, Bèr, de reuze en krachtige Mosasaurus.

Daarna gingen we weer door Maastricht naar onze volgende ontmoeting. Nog mooie straatjes, het drukke bezochte centrum, en de weerschijn van de oude brug in de spiegel van de stille Maas …

Een andere gids liet onze kleine groep in de oude brouwerij binnenkomen. We bezochten een befaamde inrichting met oude toestellen. We ontdekten de ketels, de vuurplaats. En door de woorden van de man voorstelden we ons het leven in die plaats. We raadden de brouwers aan het werken. We roken het wonderbare mengsel tussen water, gerst en handigheid, waaruit lekker bier ontstond.

Toen de dag werd geëindigd, moesten we teruggaan naar het station. Maar onze stappen, onze bewegingen hadden een andere snelheid dan in de morgen. Zeker waren we onder de indruk van Maastricht gevallen. Haar stille ritme werd ons de ganse dag aangeboden, het ritme van de rustige Maas en de wilde wind. En we hadden dezelfde ademhaling als de stad.

Publicité
Publicité
Commentaires
M
Interessant jullie synthese maar graag had ik ook wat informatie over jullie praktijk van het Nederlands. Was de gids gemakkelijk verstaanbaar? In welke precieze omstandigheden hebben jullie jullie kennis van de taal in praktijk gesteld? <br /> In welke mate heeft jullie voorbereiding op deze uitstap het begrip van de gids vergemakkelijkt.<br /> <br /> Bedankt bij voorbaat voor jullie antwoord.<br /> <br /> Michel Pierre<br /> Pedagogisch verantwoordelijke afdeling talen
Voyage à Maastricht
Publicité
Publicité